Den kinesiske sentralbanken (PBOC) skal gi 81 milliarder dollar, eller 500 milliarder yuan, i lån fordelt likt på de fem største kinesiske bankene over en tremånedersperiode.

Det skrev The Wall Street Journal tirsdag kveld, og Bloomberg News onsdag.

«Trekket viser at Kina fortsetter å bruke målrettede tiltak, i motsetning til en bredbasert stimuliplan, for å få i gang økonomien», skriver Wall Street Journal.

Utlånene tilsvarer et kutt i reserveandelskravet på 50 basispunkter, men et kutt i reservekravet vil anses som mer bredbasert, og et mer langvarig trekk som gjør at beslutningstagerne vil ha mindre kontroll over hvor pengene ender opp.

Tiltaket har ennå ikke formelt blitt annonsert.

- Dette viser at kinas pengepolitikk beveger seg i retning av lempelser, og at politikken kan vare gjennom neste år, sier økonom Hua Changchun i Nomura Holdings til Bloomberg News.

Hua tror at siden tiltakene ennå ikke er formelt annonsert viser at sentralbanken ikke ønsker å sende et sterkt signal om lempelser.

Goldman Sachs viser til at dette hittil er det første tydelige politikksvaret til de svake nøkkeltallene fra august.

Økonom Li Wei i Standard Chartered sier til Wall Street Journal at tiltaket ikke er nok til å snu stemningen er i markedet, og vil ikke tilstrekkelig øke etterspørselen etter lån.

- Vi støtter ikke denne kontinuerlige bruken av målrettede tiltak. De trenger noe større for å snu markedet, sier Li.

Les også:
Kinesisk luksus: Suite til en million kroner natten og 30 Rolls Roycer  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.