Ifølge den New York-baserte kinesiskspråklige nettportalen Mingjing News ble ambassadør Ma Jisheng og hans ektefelle Zong Yue pågrepet av kinesiske myndigheter tidligere i år. Det er imidlertid uvisst når det skal ha skjedd.

Ifølge nettportalen er Ma anklaget for å ha spionert for Japan mens han tjenestegjorde ved den kinesiske ambassaden i Tokyo i perioden 2004 til 2008.

Saken har også vært omtalt i Hongkong-avisen Ming Pao. Men det kinesiske utenriksdepartementet nekter å svare på spørsmål om det stemmer at Ma er pågrepet for spionasje eller hvor han og kona befinner seg.

Ma har vært Kinas ambassadør til Island siden 2012. Men 23. januar i år forsvant både han og kona sporløst fra landet, ifølge den islandske avisen dv.is.

Heller ikke japanske eller islandske myndigheter vil kommentere saken.

Les også:
Dette får to konsekvenser for boligmarkedet
Han gir deg ikke rentekutt, men det kan banken din gjøre
Kinesisk luksus: Suite til en million kroner natten og 30 Rolls Roycer (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.