Det varsler Securities and Exchange Commission (SEC) onsdag ettermiddag norsk tid.

Boten til Latour Trading er den største noensinne for brudd på kravene til kapitaldekning i amerikanske finansinstitusjoner, ifølge en pressemelding.

Latour er et profilert meglerhus i New York som bruker aksjeroboter og lynraske datalinjer til å tjene penger på elektroniske handelsplasser.

Meglerhuset handlet uten å ha nødvendig minimumskapital 19 av 24 dager over en periode på to år. Latour manglet fra 13 til 176 millioner kroner for å tilfredsstille kravene, ifølge meldingen.

Boten er på 100,8 millioner kroner, 40 ganger høyere enn forrige rekordbeløp for slike overtramp. Selskapets toppsjef må i tillegg betale én million kroner for å legge saken død.

En rekke fartsmeglere er kommet i myndighetenes søkelys etter boken "Flash Boys" ble utgitt i vår.

I boken hevder Michael Lewis at det amerikanske aksjemarkedet er "rigget" for å gi meglerhus som bruker lynraske roboter et fortrinn overfor vanlige investorer.

Les også:

Finansfirma søkte etter «den nye ulven på Wall Street»  

Dette er den ekte ulven på Wall Street

Les også på Dn.no nå:

– Det blir et blodbad, og det har allerede startet

Kinesisk luksus: Suite til en million kroner natten og 30 Rolls Roycer

Birken må utsette uværstrasé  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.