– De amerikanske styrkene som er blitt utplassert i Irak, har ikke og kommer ikke til å ha et kampoppdrag, sa Obama da han talte til amerikanske soldater ved hovedkvarteret for USAs styrker i Sentral-Asia, Midtøsten og Nord-Afrika i Tampa i Florida onsdag.

Ikke lenge etter kom det en uttalelse fra Det hvite hus der det går fram at irakiske myndigheter ønsker at amerikanske militærrådgivere utplasseres sammen med irakiske styrker nær fronten. Dette skal i så fall vurderes fra «sak til sak».

– De kommer ikke til å være personlig eller direkte involvert i kamper mot fienden, sa talsmann i Det hvite hus, Josh Earnest, idet han reiste hjem fra Tampa sammen med Obama.

Uttalelsen ligner på den som USAs forsvarssjef Martin Dempsey kom med da han deltok i en høring i Kongressen tirsdag.

Dempsey sa at det kan bli aktuelt å bruke amerikanske militærrådgivere på bakken når irakiske styrker iverksetter store og kompliserte angrep mot IS.

Obama opplyste onsdag at over 40 land har tilbudt seg å hjelpe koalisjonen som skal kjempe mot ekstremistgruppa IS, som har erobret store områder i Irak og Syria.

Les også:
Solgte elbiler for 1,3 milliarder kroner
Flatland fikk solgt villaen etter syv år
Dette får to konsekvenser for boligmarkedet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.