Den europeiske sentralbanken (ESB) låner ut over 80 milliarder euro i langsiktige lividitetslån til europeiske banker, ifølge en melding torsdag.

De såkalte Long Term Refinancing Operations (LTRO) er et virkemiddel for å redusere uroen i finansmarkedene i Europa og skal på sikt skal få opp inflasjonen i eurosonen.

Les også: ECB slapp nok en bombe og Ikke mulig med flere rentekutt

Totalt ble det lånt ut 82,6 milliarder euro i en fireårige LTRO, tilsvarende budvolumet. Antallet budgivere var 255 i tiltaket, som har vært ventet og som også har blitt gitt tidligere.

Rammen for lån var imidlertid på 400 milliarder euro.

Sjefstrateg Jan von Gerich i Nordea er skuffet over den lave etterspørselen fra bankene, og mener sannsynligheten nå øker for at ECB vil gå hardere til verks.

"Forventningene om et større tilbakekjøpsprogram vil komme til å øke, og gi støtte til obligasjoner og holde euroen under press", skriver han i en oppdatering.

Les også:
Holder renten uendret
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.