Mens Kinas president Xi Jinping er på besøk i India for å sikre fred og med løfte om milliardinvesteringer, har en gammel grensekonflikt mellom de to landene trolig blusset opp igjen.

Torsdag uttrykte Kinas president Xi Jinping ønske om sterkere bånd mellom de to landene for å oppnå «fred og framgang».

Forholdet mellom de to landene har i flere tiår vært preget av bitre grensekonflikter, og begge sider anklager hverandres soldater for å krysse grensen.

En politiker i den indiske regionen Ladakh hevdet torsdag at tusen kinesiske soldater hadde tatt seg inn i India.

Ifølge utenrikspolitisk talsmann i India, Syed Akbaruddin, har Indias statsminister Narendra Modi tatt opp dette temaet med Kinas president både onsdag og torsdag.

Den indiske regjeringen lempet nylig på begrensningene på bygging i områder nærmere enn 100 kilometer fra den omstridte grensen, noe som åpner for at det indiske forsvaret kan bygge veier og infrastruktur i et område Kina legger krav på.

På tross av en mulig oppblussing av dem gamle grensekonflikten mellom de to landene, rullet Indias statsminister ut den røde løperen da han tilbrakte sin 64-årsdag i en privat middag med Kinas president onsdag kveld.

Modi er fast bestemt på å knytte tettere bånd til verdens nest største økonomi, og Kinas president Xi Jinping er villig til å investere milliarder i jernbaner, industrianlegg og veier i India.

Det er første gang en kinesisk president besøker India siden 2006.

Les også:
Dalai Lama roser Kinas president  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.