Et klart flertall av skottene har stemt nei til uavhengighet fra Storbritannia, viser prognoser basert på over 60 prosent av stemmene. David Cameron har allerede gratulert nei-siden.

Han sa at de lovnader han hadde gitt til skottene før valget ville bli innfridd.

– Jeg har nettopp snakket med Alex Salmond og gratulert ham med en vel gjennomført kampanje. Jeg er svært fornøyd med at han vil være med på samtaler om en utvidelse av selvstyret, sa Cameron.

I et kort møte med pressen utenfor Downing Street 10 fredag morgen sa Cameron at han er henrykt over at skottene har sagt nei til løsrivelse fra Storbritannia.

– Det skotske folket har talt. Det er et klart resultat. Det kommer ikke til å bli noen omkamp. Debatten om uavhengighet er avgjort for en generasjon, sa Cameron.

En prognose utarbeidet for BBC viser at nei-siden seirer med 55 prosent av stemmene, mens en prognose for Reuters viser et nei-flertall på 54 prosent.

Også Sky News spår i sin prognose en klar sier for motstanderne av skotsk uavhengighet.

Cameron gratulerte tidligere finansministeren Alistair Darling, som har stått i spissen for nei-siden.

– Jeg har snakket med Alistair Darling og gratulert ham med en bra vel gjennomført kampanje, skriver Cameron på Twitter.

Foreløpig er 29 av 32 distrikter talt opp.

Nei-siden trenger ytterligere 426.000 stemmer før seieren er klar.

Les også:
– Skottene stemte nei til uavhengighet
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.