Russland støtter utkastet til resolusjonen om fremmedkrigere som USA har lagt fram i FNs sikkerhetsråd.

– Helhetlig sett er resolusjonen akseptabel for oss i sin nåværende form, sier avdelingsdirektør i det russiske utenriksdepartementet, Ilja Rogatsjev, til nyhetsbyrået Interfax.

USA har sendt et utkast til en resolusjon om terrorbekjempelse på høring blant de 15 landene i FNs sikkerhetsråd. USAs mål er at resulosjonen blir enstemmig vedtatt onsdag neste uke.

Resolusjonen krever at sikkerhetsrådets medlemsland «forhindrer og slår ned på» rekruttering og reising til ekstremistiske militante grupperinger, slik som Den islamske stat (IS), som for tiden herjer i Syria og Nord-Irak.

Tidligere har Russland, som er en av det syriske Assad-regimets nærmeste allierte, advart sterkt mot å gjennomføre luftangrep mot IS-mål i Syria uten mandat fra FNs sikkerhetsråd. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.