Torsdag kveld bommet nyhetsoppleseren i det indiske kringkastingsselskapet Doordarshan stygt da han skulle uttale navnet til Kinas president.

I stedet for å omtale ham med hans rette navn Xi Jinping, kalte nyhetsoppleseren presidenten for Elleve Jinping i den tro at Xi sto for romertallet elleve.

At den kinesiske presidenten for tiden er på statsbesøk i India, gjorde definitivt ikke saken bedre, og den uheldige nyhetsoppleseren fikk sparken på dagen.

– Vi har tatt de nødvendige steg og oppgraderer nå våre systemer, er alt kringkastingssjef Jawahar Sircar vil si om saken.

Doordarshan hadde tidligere nærmest TV-monopol i India, men har mistet mange seere til kommersielle kanaler siden 1990-tallet. Kanalen når fortsatt 90 prosent av Indias 1,2 milliarder innbyggere.

Les også:

Dropper milliardkrav
Sender ferske jurister ut på «lån» (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.