– Vi vil legge fram et resolusjonsutkast i Sikkerhetsrådet som med tydelighet sier hva vi forventer av fredsprosessen og hva en løsning av konflikten må bestå i, sier president François Hollande.

Hollande tok fredag imot palestinernes president Mahmoud Abbas i Paris. Det var under en felles pressekonferanse etter møtet at den franske presidenten slapp nyheten om resolusjonsutkastet.

– Lenge nok

Hollande mener at fredsforhandlingene mellom Israel og palestinerne nå har pågått lenge nok.

– Det råder en oppfatning av at vi aldri vil få se en løsning på konflikten, selv om vi alle ser hva en mulig avtale må inneholde, sa Hollande.

– Alle land må nå vise ansvar og få en slutt på denne konflikten som har pågått i 66 år, la Abbas til.

– Ved å skape fred, vil en også gi økt legitimitet til kampen mot terrorisme i regionen, sa han.

Arabisk plan

Palestinernes president håper at Frankrikes initiativ i Sikkerhetsrådet på nytt vil føre til at et arabisk forslag til fredsplan, som tilbyr Israel full arabisk anerkjennelse mot at landet gir slipp på områdene det okkuperte i 1967, på nytt hentes opp fra skuffen.

Den arabiske liga mener dette er nøkkelen til fred, ved at en palestinsk stat da kan dannes innenfor grensene fra før 1967.

Abbas til FN

Abbas reiser neste uke til New York for å delta i FNs hovedforsamling som åpner 24. september.

Palestinerne har fra før observatørstatus i FN og truer med å slutte seg til Den internasjonale straffedomstolen dersom fredsprosessen ikke snart gir resultater.

Riset bak speilet overfor Israel er at domstolen da kan komme til å etterforske israelske ledere for krigsforbrytelser.

Les også:

Dropper milliardkrav
Sender ferske jurister ut på «lån» (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.