De to rivalene Ashraf Ghani og Abdullah Abdullah mener begge at de vant valget 14. juni, mens FN og USA har presset på for å få de to til å gå i regjering sammen. 

Avtalen om samlingsregjeringen skal undertegnes søndag, opplyser flere afghanske tjenestemenn.

– Begge kandidatene er ventet å skrive under på en avtale om strukturen for en nasjonal enhetsregjering i morgen, skrev Aimal Faizi, talsperson for avtroppende president Hamid Karzai, på Twitter lørdag.

Valgkommisjonen har samtidig lovet afghanske velgere at de søndag skal få vite det endelige valgresultatet fra andre valgomgang.

Abdullah og Ghani undertegnet en avtale om maktdeling også i begynnelsen av august, men forhandlingene kollapset noen uker senere.

Afghanistan har vært inne i en politisk krise siden andre omgang av presidentvalget i juni. Abdullah vant første valgomgang i april, men ble ifølge valgkommisjonen slått av motkandidaten Ghani i andre runde.

Begge kandidatene har protestert mot resultatet, anklaget motstanderen for valgfusk og utropt seg selv til valgvinner. Det ble tidligere forsøkt gjennomført en FN-overvåket omtelling av stemmene, men presidentkandidatene hadde etter hvert innvendinger også mot denne prosessen.

Les også:
- I USA bør du nesten gå konkurs flere ganger før du lykkes
Kantinematen er laget av stjernekokker og studentene har vin som valgfag
- Dette er faktisk grunnen til at hun er statsminister (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.