Belgiske myndigheter bekreftet lørdag at politiet har pågrepet flere personer som er mistenkt for å ha planlagt terror. Aksjonene skal ha hindret terrorangrep i regi av personer som har kommet hjem etter å ha kjempet med Den islamske staten (IS) i Syria og Irak.

Det var den belgiske avisen L'Echo som først skrev om pågripelsene og politietterforskningen i helgen. Senere meldte nederlandsk fjernsyn (NOS) at minst to av de arresterte kom fra Haag, og at EU-kommisjonens hovedkvarter i Brussel kan ha vært ett av flere mulige terrormål.

– Tilfeldige ofre

– De planla et angrep. Ett av dem var mot bygningen til EU-kommisjonen, opplyser NOS, som kun refererer til ikke navngitte kilder.

– Det skulle ikke rettes mot særskilte EU-kommissærer. Det skulle være mer som angrepet mot Det jødiske museum. Målet var å drepe så mange mennesker som mulig, ifølge kanalen.

Ved EU-kommisjonens hovedkvarter i Brussel var det søndag ingen tegn til at sikkerheten var trappet opp, og en talsmann sier at kommisjonen ikke har fått noen informasjon om at det eksisterer en særskilt trussel mot bygningen.

90 hjemvendte

Opptil 400 belgiere antas å ha reist til Syria for å kjempe med grupper som bekjenner seg til en ytterliggående islamistisk ideologi. Ifølge L'Echo har 90 av dem kommet hjem igjen. Politiet antar at 10 prosent har planer om å gjennomføre angrep, ifølge en ikke navngitt kilde.

Angrepet på Det jødiske museum i Brussel førte til at fire personer ble skutt og drept. En tidligere Syria-kriger er pågrepet og siktet for drapene. (©NTB) (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.