Direktør Christine Lagarde for Det internasjonale valutafondet (IMF) berømmer G20-landenes arbeid med vekststrategiene, men mener det er kritisk at landene fortsetter poltikk som bidrar til en robust gjeninnhenting som skaper arbeidsplasser.

Det melder IMF søndag.

- Til tross for at den globale gjeninnhentingen fortsetter, er veksttakten lav og ujevn. Delvis skyldes dette geopolitisk uro og risiko for uro i finansmarkedene. Å fremme økonomisk politikk som kan bidra til en mer robust og gjeninnhenting med mange arbeidsplasser er derfor kritisk på dette tidspunktet, sier Lagarde.

Lagarde berømmer innsatsen til G20-landene for å løfte vekstutsiktene på mellomlang sikt. Ifølge IMF og OECD vil vekststrategiene gi en samlet BNP vekst på 1,8 prosent innen 2018, mot et mål på to prosent.

- Dette er en viktig oppnåelse og man bør gjøre den siste innsatsen for å nå det avtalte målet, sier Lagarde.

Les også: Ber EU gjøre mer for å stimulere økonomien

Asia i dag: - Ikke glem Ali Baba var en tyv (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.