Myndighetene i California har innført forbud mot handleposer i plast i butikker.

Guvernør Edmund Brown undertegnet lovendringen tirsdag. Matbutikker og apoteker må rette seg etter forbudet fra juli neste år.

– Loven er et skritt i riktig retning. Den vil redusere strømmen av plast-forurensing på strendene våre, i parkene og i havet, sier Brown.

California er den første amerikanske delstaten som innfører forbud mot engangs-handleposer i plast. Fra før er posene forbudt i storbyene Los Angeles og San Francisco.

Stort problem

Som et alternativ til engangsposer vil californiske butikker få selge poser laget av papir eller som kan brukes flere ganger.

Bedrifter kan få opptil 2 millioner dollar i lån til å dekke utgiftene ved endringen.

Plastavfall på avveie er et stort problem mange steder i verden, og mange havområder er sterkt forurenset av plast som flyter rundt på overflaten.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: 88 prosent av havoverflaten er forurenset av plast

 
Farlige forbindelser