En aksjehandel på 3980 milliarder kroner ble stoppet i Japan onsdag.

Ordren gjaldt aksjer i 40 av Asias mest sentrale selskaper, og var større enn hele Sveriges økonomi, skriver Bloomberg.

Handelen skjedde utenom børsen, og organisasjonen som kvalitetssikrer slike ordre fikk en feilmelding fra megleren og klarte å stoppe hele handelen.

Megleren hadde blant annet bedt om 57 prosent av tilgjengelige aksjer i Toyota.

- Jeg har aldri hørt om en så stor kansellering, det må ha vært en feil, sier Ayako Seta, markedsstrateg i Sumitomo Mitsui Trust Bank.

- Det er vel ikke rakettforskning å si at det må ha vært noen pølsefingre her, men dette aktualiserer spørsmålet om ansvarlighet, sier Gavin Parry i meglerhuset Parry International Trading.

Han gjetter at en megler har byttet om tallene for antall aksjer og verdi.

Det skal være vanskelig å finne ut hvem som gjorde feilen, ettersom organisasjonen som godkjenner handler utenfor markedet eies av meglerhusene, og selve handelen skjer mellom to parter.

- Men gitt størrelsen på handelen gjetter jeg at det var en av de største meglerhusene, sier Sumiyo Yamamoto, visepresident i Jefferies Japan. 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.