I en avstemning i parlamentet mandag kveld ble nominasjonen av Navracsics forkastet etter at han i forrige uke var gjennom en tøff runde med høringer i forsamlingen. EU-parlamentet godkjente imidlertid at han kan få en annen rolle i kommisjonen.

Under grillingen forrige uke fikk Navracsics svært mange kritiske spørsmål om hvordan han skulle kunne forvalte EUs dagsorden for demokrati når han selv kommer fra en regjering med demokratiske problemer.

Hele den nye EU-kommisjonen på 27 kommissærer pluss president Jean-Claude Juncker må godkjennes av Parlamentet før den kan tiltre.

EU-kommisjonen har én representant fra hvert av Unionens 28 land. Det er kommisjonen som foreslår alt av ny lovgiving. Den sørger også for at landene følger reglene når de er vedtatt. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.