Det avslører referatet fra det seneste møte i Federal Reserve (Fed), skriver The Wall Street Journal (WSJ) torsdag.

Sentralbanken er blitt mer bekymret for at svak utenlandsk vekst og en styrket dollar vil bremse amerikansk økonomi og holde inflasjonen nede, ifølge avisen.

WSJ mener sentralbanken derfor ser ut til å være på vei til en renteheving en gang i midten av 2015, som er senere enn det som tidligere er signalisert.

Skuffende vekst

Flere Fed-ledere bekymret seg på rentemøtet 16 til 17. september for at skuffende vekst i Europa, Japan og Kina vil kunne dempe USAs eksport, viser referatet som ble offentliggjort onsdag.

Samtidig vil den sterkere dollarkursen kunne bidra til å holde inflasjonstakten under Feds mål på 2 prosent, ved at kostnadene på importerte varer og tjenester holdes nede, og ved at det legges et prispress på råvarer.

Liten nedjustering

Fed foretok en liten nedjustering av sin fremskriving av veksten på mellomlang sikt, delvis som følge av de nevnte bekymringene.

WSJ skriver at uro over veksten i verdensøkonomien og den økonomiske effekten av en sterk dollar innebærer en meningsfull utvikling i Feds løpende debatt om når de kortsiktige rentene skal heves fra dagens nivå nær null prosent.

Les også på DN.no i dag:
Ingen bud på omstridt villa
PC-en er ikke død
Fersk Innovasjon Norge-sjef: Derfor vil hun finansiere prosjekter som mislykkes (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.