De fleste forventer at en taxi-sjåfør faktisk finner frem til riktig adresse. Men slik er det ikke alltid.

Mange som har tatt taxi i Norge eller andre steder i verden hadde nok ønsket at kravene til sjåførene var strengere.

Slik de for eksempel er i London. Der må sjåførene gjennom en omfattende test av blant annet hovedstadens rundt 25.000 gater, byens mange plasser og hvordan alt ligger i forhold til hverandre. Vordende taxi-sjåfører pugger ofte i 3-4 år, men likevel stryker omtrent halvparten på testen.

Praktiske ferdigheter

Så vanskelige blir neppe testene i Sverige, selv om kravene til taxi-sjåførene nå strammes til.

Fra og med 1. januar krever den svenske Transportstyrelsen at alle nye taxi-sjåfører skal ha praktiske ferdigheter i kartlesing. De som foretrekker å bruke gps må også bevise at de kan håndtere teknikken på en trafikksikker måte, skriver dn.se.

Ifølge pressesjef Henrik Olars hos Transportstyrelsen er endringen blitt etterspurt av både forbrukere, politikere og til og med taxi-sjåførene selv.

- Det har vært uttrykt misnøye med at man iblant får taxi-sjåfører som ikke klarer å finne frem til riktig adresse, sier Olars til avisen.

 

Les også: Londons drosjesjåfører protesterer mot mobilapp


 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.