Porosjenko møtte Russlands president Vladimir Putin i Milano fredag for å drøfte konflikten i Ukrainas østlige regioner, der pro-russiske opprørere kjemper mot den ukrainske regjeringshæren.

Russland stanset leveransene av naturgass til Ukraina i juni etter to års krangling om prisen. Russland sa at Ukraina måtte betale ned på sin gjeld for gassimport før Russland ville gjenoppta forsyningene.

– Vi er kommet til en avtale. Inntil 31. mars setter vi prisen til 385 dollar, sa Porosjenko til ukrainske TV-kanaler lørdag.

Ikke penger

Men Porosjenko sa også at det statlige gasselskapet Naftogaz ikke hadde penger til å betale for gassen, delvis på grunn av gjeld som er bygd opp av forbrukere i regionene Luhansk og Donetsk, som nå kontrolleres av opprørerne.

I en avtale i 2009 som daværende statsminister Julia Timosjenko undertegnet, ble prisen satt til 485 dollar på tusen kubikkmeter russisk gass. Denne avtalen bestrider Ukrainas myndigheter gyldigheten av. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.