Barack Obama ble minnet om egen dalende popularitet da folk reiste seg opp og gikk tidlig mens presidenten talte under et valgkamparrangement i Maryland søndag.

Obama kostet på seg en sjelden opptreden i den amerikanske mellomvalgkampen da han møtte opp for å støtte Demokratenes guvernørkandidat i Maryland.

Presidenten er mindre populær enn noen gang, viser meningsmålinger. Det er trolig også årsaken til at Obama hittil har holdt en lav profil i oppkjøringen til valget 4. november.

De fleste av partifellene som stiller til valg, har vegret seg for å vise seg sammen med den stadig mer upopulære presidenten. Blant dem er ikke viseguvernør Anthony Brown, som håper å rykke til topps i delstaten Maryland.

– Dere er nødt til å stemme, sa Obama igjen og igjen under arrangementet i Upper Marlboro søndag kveld.

Demokratenes velgere har tradisjon for ikke å møte opp mannsterkt under mellomvalg.

– Det finnes ingen unnskyldning. Fremtiden avhenger av oss, sa Obama.

Samtidig gikk en jevn strøm av tilhørere ut av auditoriet, mens en møteplager avbrøt presidentens tale.

Brown trenger uansett ikke Obamas hjelp, skal man tro målingene. De viser en 11 prosentpoengs ledelse over Republikanernes kandidat.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Putin beskylder Obama for fiendtlig innstilling

 
Obama får ikke strand oppkalt etter seg