Aksjene i Tokyo steg mer enn 3 prosent da handelen mandag åpnet med en svak yen – til stor glede for eksportavhengige selskaper.

I Hongkong la den toneangivende Hang Seng-indeksen samtidig på seg nesten 1 prosent.

Nikkei 224-indeksen, som sist uke dalte til det laveste nivået på fem måneder, klatret 3,39 prosent kort tid etter at Tokyo-børsen åpnet mandag formiddag.

Den bredere Tobix-indeksen steg samtidig 3,35 prosent. Blant børsvinnerne var Toyota, som gikk opp over 5 prosent, og Sony, som hadde en oppgang på nesten 3 prosent.

Den daglige timeslange lunsjpausen på Tokyo-børsen så ut til ytterligere å ha forsterket den gode stemningen hos investorene. Bortsett fra en liten pust i bakken tikket Nikkei-indeksen videre opp frem mot stengetid, og endte til slutt med en oppgang på 3,98 prosent til 15.111,23 poeng.

- Overdreven frykt

- Aksjer vil snu opp i Asia. Ebola-frykten og frykten for veksten i Europa er overdreven. Jeg tror folk vil føle seg roligere denne uken, sier porteføljeforvalter Angus Gluskie hos White Funds Management i Sydney til Bloomberg News.

Markedene i Japan lot ikke til å la seg påvirke av at økonomi-, industri- og handelsminister Yuko Obuchi samme dag forlot regjeringen som følge av en pengeskandale.

Børsoppgangen i Asia skjer etter at markedene i USA avsluttet forrige uke i pluss.

Da USA-børsene stengte fredag hadde Dow Jones steget med 1,63 prosent, S&P med 1,29 prosent og Nasdaq med 0,97 prosent.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Asia i dag: Zombier truer Kina