Veksten i Kinas økonomi krympet fra juli til september til 7,3 prosent i forhold til samme periode i fjor, og er på det laveste nivået på fem år.

I det foregående kvartalet var veksten på 7,5 prosent sammenlignet med andre kvartal i fjor. For å finne en lavere vekst må man tilbake til første kvartal i 2009, da Kinas økonomi vokste 6,6 prosent mens den globale finanskrisen var på sitt verste.

Veksten i tredje kvartal var likevel noe bedre enn ventet. En undersøkelse blant analytikerne som Bloomberg har gjennomført viste en median på 7,2 prosent.

Nyhetsbyrået Reuters forklarer den fallende veksten med et vaklende eiendomsmarked som i stadig større grad tynger ned både industri og investeringer.

Tallene fra Kinas statistikkbyrå viser samtidig at industriproduksjonen økte med 8 prosent fra september i fjor til september i år. Det er en økning fra 6,9 prosent i august.

Varehandelen, som er en viktig pekepinn på kinesernes kjøpekraft, økte i september med 11,6 prosent, ifølge de offisielle tallene. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.