Russlands president Vladimir Putin anklager USA for å ville diktere en ny verdensorden som passer dem selv, og han avviser at han forsøker å bygge et nytt russisk imperium.

Mener Vesten må ta skylden

I en tale til en gruppe akademikere kjent som Valdai-klubben fredag, hevdet Putin at Vesten må ta skylden for konflikten i Ukraina og nektet for at Russland forsøker å undergrave suvereniteten til naboland.

Den russiske presidenten anklaget videre USA for å bidra til økt spenning i verden og sa at faren for konflikter mellom supermakter nå har økt.

- USA ønsker å diktere en ny verdensorden

Putin kritiserte også det han omtaler som vilkårlig utenlandsk innblanding i andre lands indre anliggender, og han etterlyser internasjonale forhandlinger om hvilke regler som skal gjelde for militær maktbruk.

USA ønsker å diktere en ny verdensorden som passer dem selv, sa Putin, som understreket at Russland fortsatt er en sterk stat, mer enn to tiår etter at den kalde krigen var over.

Torsdag gikk den legendariske hedgefondforvalteren, investoren og filantropen George Soros ut og sa at EU må redde Ukraina for å unngå sterkere russisk dominans i Europa, sier George Soros.

Les saken: - Russland truer Europas eksistens

Les også:
Stoltenberg: - Russerne bidrar til å destabilisere Ukraina  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.