I august falt det over 100 millimeter nedbør i København i løpet av tre timer. Det resulterte i store oversvømmelser i den danske hovedstaden.

Men det kan bare være en liten forsmak på hva som er i vente - om noen tiår.

Klimaendringene vil ifølge en rapport fra den danske Naturstyrelsen med bidrag fra forskerkonsortiet CRES føre til at en vannstand i København på 1,7 meter over normalstanden, som i dag skjer hvert 500. år, vil komme til å skje flere ganger i året, skriver ing.dk.

- Tegner et dystert bilde

Havnivået rundt Danmark ventes å stige med mellom 70 og 80 centimeter frem til år 2100. Det betyr at Danmark vil være blant de fem landene i EU som vil sitte igjen med de største skadekostnadene i forhold til bruttonasjonalproduktet, skriver Miljødepartementet i Danmark i en pressemelding.

- Denne rapporten kan sikkert virke skremmende fordi den tegner et dystert bilde av noen av de scenarier vi kommer til å oppleve. Men når vi skal tilpasse oss det endrede klima er vi nødt til å se realitetene i øynene. Kunnskap er utgangspunktet for handling, og vi skal sikre at vi løpende tilpasser vårt samfunn på denne bakgrunn, sier miljøminister Kirsten Brosbøl i pressemeldingen.

Den danske avisen Politiken skriver at København planlegger å bygge to enorme diker som skal beskytte for stormflo. Prisen vil bli opp mot 2,5 milliarder danske kroner.


Les også: Sao Paulo kan «kollapse» av tørke


Klimaendringer bidro til ekstremvær i fjor  

– En klimabombe vi ikke må detonere

 

Antall ville dyr i verden har falt kraftig  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.