Det er ikke rapportert om tilfeller av ebola i Kina, men den siste tiden er flere personer lagt inn på sykehus med symptomer som ligner.

Så langt er nesten 5.000 mennesker bekreftet døde som følge av viruset, de aller fleste i Vest-Afrika. Sykdommen har en inkubasjonstid på mellom to og 21 dager, og personer er ikke smittsomme før symptomene bryter ut.

Kinesere som kommer hjem fra ebolarammede områder, får kroppstemperaturen sjekket ved ankomst på flyplassen. Hvis temperaturen er høyere enn 37,3 grader, blir de sendt til sykehus, ifølge nyhetsbyrået Xinhua.

De som er feberfrie, men som har hatt kontakt med ebolapasienter, vil få temperaturen sjekket to ganger om dagen. De som ikke har hatt kontakt med ebolapasienter, blir anbefalt en 21 dager lang karantene i sine egne hjem. Det er uvisst hva som vil skje med personer som ikke følger anbefalingen.

– Beijing har erfaring med sars og H7N9 (fugleinfluensa). Når det dukker opp ebolatilfeller, er vi i stand til å kontrollere spredningen, sier Zhao Tao fra byens helsemyndigheter.

Les også på DN.no:

- Dette er ikke tiden for panikk

- Tilnærmet nullavkastning  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.