Washington (NTB-AFP): Earhart forsvant sporløst sammen med navigatøren Fred Noonan i Stillehavet i 1937 i et forsøk på å fly jorda rundt. Deres skjebner regnes som ett av flyhistoriens store mysterier. Earhart er også kjent som den første kvinnen som fløy over Atlanteren alene.

Aluminiumsbiten som kan stamme fra flyet hennes, ble funnet av den flyhistoriske gruppen TIGHAR under deres reise til øya Nikumaroro i Kiribati i 1991. Funnet er nå analysert på nytt.

– Vi skjønner ikke hvordan denne delen ble slått ut av flyet og endte opp på øya hvor vi fant den, men vi har den, vi har en del av Earharts fly, sier administrerende direktør i TIGHAR, Ric Gillespie.

Metallbiten måler rundt 61 ganger 46 centimeter.

Kunngjøringen har blitt møtt med skepsis fra enkelte luftfartseksperter, blant annet fordi analysen ikke er gjort av en uavhengig part.

TIGHAR har brukt millioner av dollar i søket etter Earharts fly, og planlegger en ny ekspedisjon til Nikumaroro i 2015.

Les også på DN.no i dag:

Stormberg-sjefen i video til ansatte: Vil ha syke på jobb

Sveaas tullet med orklasjefens stol på styrerommet: - Det skulle jeg aldri ha gjort

I morgen kunne Arbeiderpartiet overtatt regjeringsmakten alene  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.