Den norske ambassaden i Ankara mottok en mistenkelig pakke torsdag, men innholdet er ikke farlig, ifølge utenriksdepartementet.

Utenriksdepartementet (UD) bekrefter overfor NTB at ambassaden mottok en mistenkelig forsendelse tidligere torsdag.

– Tyrkiske myndigheter ble varslet umiddelbart. Forsendelsen ble undersøkt og innholdet var ikke farlig, opplyser pressevakt Eskil Sivertsen i UD til NTB.

Den siste uken har de tyrkiske konsulatene til fem land involvert i den USA-ledede koalisjonen mot IS-opprørerne i Irak og Syria, også mottatt mistenkelig post.

Det tyrkiske beredskapsorganet AFAD sier i en uttalelse at både ambassaden og departementet meldte fra om forsendelsen torsdag morgen. Det er ikke kjent hva som var i pakkene, men ifølge nyhetsbyrået Dogan dreier det seg om et gult pulver. Det samme gule pulveret ble sendt til konsulatene til USA, Canada, Tyskland, Frankrike og Belgia forrige uke.

Det finnes ingenting som tyder på at pulveret er farlig, ifølge tyrkiske helsemyndigheter. Det skal dreie seg om gult kritt.

Les også:
Israel kaller hjem ambassadør fra Sverige  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.