Saken er oppdatert.

Oppslutningen om statsministeren er på det laveste siden han ble valgt i 2012. Mer enn en tredel av velgerne mener at hans økonomiske politikk – ofte omtalt som «Abenomics» – har feilet.

Landet gikk uventet inn i resesjon denne uken. Gjennom valget håper Abe å få folkets støtte til den økonomiske politikken han har ført de siste to årene.

– Er politikken vår riktig eller gal? Er det en annen måte å gjøre dette på, spurte en retorisk Abe de folkevalgte i hans liberaldemokratiske parti LDP fredag.

Statsministeren har normalt hatt en oppslutning på rundt 50 prosent, men i en gallupundersøkelse denne uken svarer kun 39 prosent at de vil stemme på ham. LDP har uansett større oppslutning enn opposisjonen.

Abe har uttalt at han vil gå av om hans regjeringskoalisjon ikke får majoriteten av stemmene i nyvalget, men eksperter sier det er sannsynlig at han vinner.

I sine to år i regjering har han i hovedsak konsentrert seg om å puste liv i landets deflasjons-rammede økonomi.

Det måtte i utgangspunktet ikke avholdes valg i underhuset før sent i 2016.

Les også:
Jensens største nedtur
Norske Tesla-biler rammet av havari og klunkelyder
Funcom jakter spillere (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.