Sócrates er én av fire personer som har blitt pågrepet i saken de siste dagene. De tre andre møtte i retten fredag, heter det i uttalelsen fra Statsadvokaten.

Sócrates ble pågrepet da han landet på flyplassen i Lisboa fredag ettermiddag, og han skal møte i retten lørdag.

Sócrates, som representerte Sosialistpartiet, var statsminister i Portugal mellom 2005 og 2011. Han gikk av som Portugals statsminister etter at nasjonalforsamlingen avviste hans forslag til sparetiltak under gjeldskrisen i eurosonen.

Pågripelsen er landets andre politiske skandale den siste uken. Søndag gikk den sosialdemokratiske innenriksministeren Miguel Macedo av etter at flere høytstående embetsmenn ble pågrepet i forbindelse med etterforskning av hvitvasking av penger gjennom såkalte «gylne visum» – visum utstedt til velstående utlendinger fra land utenom EU som kjøpte eiendommer, eller investerte i landet.

Les også:
Forventer at det kraftige snøfallet i USA fortsetter


 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.