Nord-Korea advarer om «katastrofale konsekvenser» for land som støtter FNs resolusjon som ber Sikkerhetsrådet vurdere om Nord-Korea skal stilles for Den internasjonale straffedomstolen i Haag (ICC).

FN-komiteen som vedtok resolusjonen tok det første skrittet mot en internasjonal straffeforfølgelse av regimet i Pyongyang for anklager om forbrytelser mot menneskeheten.

Nord-Korea kaller resolusjonen «svindel» og en «krigserklæring», og myndighetene sier de blir tvunget til å gjennomføre en atomprøvesprengning.

Japan, Sør-Korea og USA er Nord-Koreas «hovedmål», og de er «helt ansvarlige for de ufattelige og katastrofale konsekvenser som følger av det paniske menneskerettighetsbråket rettet mot Nord».

Resolusjonen er en oppfølging av FN-rapporten i februar, hvor et stort antall overgrep i Nord-Korea ble dokumentert. Pyongyang mener anklagene om blant annet systematisk tortur og drap bare er et ledd i et USA-ledet komplott for å ødelegge landets politiske system.

Les også:
Brasiliansk klarsynt fikk flyselskap til å endre flightnummer  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.