Renten på tiårige spanske statsobligasjoner har nå falt til 1,98 prosent, noe som er svært lavt.

Rentefallet kommer etter at Mario Draghi, sjef for Den europeiske sentralbanken ESB, fredag varslet om støttekjøp av statsobligasjoner for å få fart på inflasjonen i eurosonen.

Rekordlave renter noteres også i flere andre euroland, som Italia og Frankrike.

Den europeiske valutaen ble svekket før helgen, i kjølvannet av sentralbanksjef Mario Draghis uttalelser om at den europeiske sentralbanken vil gjøre det som trengs for å få opp inflasjonen. Banken vil også endre størrelsen, takten og innretningen på støttekjøpsprogrammene som hittil er lansert i tillegg til en nullrente.

I kriselandet Hellas, som er på vei inn i en ny regjeringskrise, ligger tiårsrenten fortsatt på 8 prosent tross sentralbanksjefens uttalelse. Dette regnes for å være et uholdbart høy nivå.

Les også:
Fredriksen bekrefter bud på Norwegian Property
250.000 dansker kan bli ruinert ved sykdom
Dumper prisen over dammen
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.