Hagel tok avgjørelsen forrige fredag etter å ha vært flere møter de to siste ukene, skriver The New York Times. Ifølge avisens kilder har Obama bedt Hagel om å gå av, og hans fratreden blir sett i sammenheng med et ønske fra Obama-administrasjonen om å dreie forsvarspolitikken mer i retning bekjempelse av Den islamske staten (IS).

Kilder sier utenriksministeren trer av under press, og at hans fratreden er en «anerkjennelse av at trusselen fra Den islamske staten har behov for annen kompetanse» enn den Hagel har utvist.

Tjenestemannen sier til Reuters at Hagel vil bli i stillingen til en etterfølger er klar.

Den 68 år gamle forsvarsministeren er det første regjeringsmedlemmet som trekker seg etter at Demokratene mistet kontrollen med begge kamrene i den amerikanske Kongressen tidligere denne måneden.

Hagel er den eneste republikaneren i Obamas innerste krets av sikkerhetsrådgivere. Republikaneren var skeptisk til Irak-krigen, han har administrert uttrekkingen av styrker fra Afghanistan og forminsket Pentagons budsjett, skriver The New York Times. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.