Børsene i USA steg som ventet fra start mandag, og fortsatte i positivt terreng. Og det betyr nye rekorder for S&P 500.

- Den amerikanske økonomien er veldig solid, og vi begynner å se tegn på at det verste er forbi i Europa. Investorer begynner å posisjonere seg for en global gjeninnhenting i første halvdel av neste år. Det er en kombinasjon av global vekst og veldig støttende pengepolitikk som trekker Japan, Kina og Europa opp, sier sjefanalytiker Allan von Mehren i Danske Bank til Bloomberg News.

Handelsstanden vet at det nærmer seg jul, og for oljeselskaper og investorer i energibransjen er spenningen knyttet til torsdagens Opec-møte. Det er nå klare forventninger i markedet om kutt i produksjonen.

Les mer: Ber Norge senke oljeproduksjonen

S&P 500-indeksen var opp 1,2 prosent forrige uke, positivt påvirket av makrotall viste at den amerikanske økonomien forbedrer seg, sentralbanksjef Mario Draghi i ESB sa at han ønsket å få opp inflasjonen så fort som mulig og den kinesiske sentralbanken kuttet rentene.

Trina Solar faller etter å ha rapportert kvartalstall.

Det ble handlet lite aksjer i USA i dag, og markedene er i feriemodus.

Les også:

- Det står skrevet i stjernene at Apple vil skinne  

Ser gull i grønne skoger  

– Ikke aktuelt å kutte i oljeproduksjonen

- Oljeprisen kommer aldri over 100 dollar igjen  

De viktigste indeksene i USA klokken 22:00: (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.