Denne torsdagen er det Thanksgiving i USA. Den inneklemte fredagen mellom fridagen og helgen, kalles Black Friday.

Mange av butikkjedene åpner midnatt med noen svært gode lokketilbud. Stinne av kalkun og andre godsaker, stiller amerikanerne seg i kø.

Og i år er det den nye Iphonen som skal merke kjøpelysten, mener analytikerne Marketwatch har pratet med.

Viser til stjernene

Brian White, analytiker i selskapet Cantor Fitsgerald mener denne Thanksgivingen vil bli den beste for Apple noensinne. Desember er tradisjonelt en viktig måned for Apple. I fjor ble det solgt 51 millioner Iphoner i årets siste kvartal.

- Det står skrevet i stjernene at Apple vil skinne denne ferien, sier White.

Det er estimert at Apple produserer 60 millioner Iphoner dette kvartalet.

Apple stiger 1,5 prosent på Wall Street mandag.

Kjemper for fridagen

I en undersøkelse gjennomført av Sterne, Agee & Leach sier 70 prosent at de planlegger å bruke mer i år enn i fjor. Undersøkelsen har imidlertid bare 500 respondenter.

Samtidig kjemper amerikanske arbeidere for at handelen ikke skal starte tidligere og tidligere for hvert år. I fjor var det butikkjeder som åpnet butikkene midt i middagen for å være først ut. Thanksgiving regnes som den viktigste familiehøytiden i USA.

Etter helgen kommer salgstallene til å bli nøye analysert. Black Friday pleier nemlig å gi en god indikasjon på julehandelen, og november og desember står for halvparten av årsomsetningen for en mengde butikker.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.