Helt siden finanskrisen har rike familier søkt sikrere og mindre svingende investeringsobjekter, sier Dennis Moon, leder for US Trust en del av Bank of Amerika som investerer for rike kunder.

Og nå nylig har mange av dem begynt å kjøpe seg opp i skog, forteller han til CNN Money.

- De liker åpenhet. Man kan dra å se på det hvis man vil. Det er ikke et finansielt papir som en aksje eller en obligasjon, sier han.

Hittil er den billigste inngangsbilletten til denne investernigstypen 5 millioner dollar. Det vil gi deg en samling av skogeiendom i forskjellige deler av USA, men med hovedvekt på de sørøstlige statene, de nordvestlige statene og New England.

- Noen av investorene har til og med tatt eiendommen i bruk til jakt og fiske, avslører han.

Selve skogdriften tar investeringsselskapet seg av.

Tømmerprisene i USA er knyttet til huspriser og antall nybygg. Prisen er ennå ikke kommet opp i nivåene før finanskrisen. I det siste har interessen fra investorer drevet prisene opp, sier Moon til CNN.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.