Omtrent samtidig som det norske statsbudsjettet for 2015 ble endelig presentert fredag tikket det ut en pressemelding fra EU-parlamentet. Parlamentarikerne har fått til en avtale om plastposeavgift.

Det er laget en uformell avtale om å arbeide frem regler som reduserer platposebruken i EU. Plastposer forsøpler og forurenser, slås det fast. I dag blir avtalen stemt over i parlamentet. 

I Norge slo en undersøkelse gjort av Miljødirektoratet og Norconsult i 2008 fast at plastposene i Norge i så stor grad ble brukt igjen, enten som lager eller til søppel, at det ikke utgjorde noe forsøplings eller miljøproblem (ekstern lenke).

I EU brukes imidlertid mer av de tynneste plastposene, som ikke er gjenbrukbare i samme grad, heter det i meldingen fra EU-parlamentet.

Landene kan velge mellom å ta betalt for posene, eller på annen måte sørge for at forbruket går ned.

Les også:

Partiene krangler om poseavgift

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.