Flere og flere velstående europeere velger å sette sine penger i norske banker etter at Jens Stoltenberg ble NATO-sjef. De mener at det gir ekstra trygghet når pengene plasseres.

– Norge har fått en posisjon ute i Europa som er helt fantastisk. Mange nye kunder banker på døren hos oss, og jeg tror dette er bare begynnelsen, sier Torsten Østensen til Aftenposten.

Han er leder for avdelingen for Private Banking i Nordea. Det er en tjeneste rettet mot spesielt velstående kunder.

- De er vettskremte

Det siste året har utviklingen skutt fart langt ut over det som har vært vanlig, og mange av kundene som åpner konto i Norge kommer fra de baltiske landene. Østensen mener at dette illustrerer nervøsiteten i det europeiske markedet.

– Det er nesten så vi ikke tror det vi hører. At han er norsk blir nevnt som en garanti for at Norge forblir et fritt land med sikre banker. De er vettskremte og frykter at det som skjer i Ukraina, også skal skje hos dem. At Norge er økonomisk solid og politisk stabilt gjør oss meget attraktivt som plasseringsland, sier han.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Stoltenberg ber NATO-landene åpne lommeboka

 

Tror flere må belage seg på lønnskutt