Reviderte tall for bruttonasjonalproduktet (BNP) i USA steg 3,9 prosent annualisert i tredje kvartal 2014, viser tall som ble publisert før åpningstid.

Det var ventet en oppgang på 3,3 prosent, ifølge estimater innhentet av Bloomberg News. BNP-veksten ble dermed revidert fra tidligere rapporterte 3,5 prosent.

Det private forbruket steg med 2,2 prosent i kvartalet, mot ventet oppgang på 1,9 prosent.

- BNP-veksten støtter opp under at økonomien fremover vil stige med en fornuftig takt, sier investeringssjef Bill Schultz i McQueen, Ball & Associates til Bloomberg News.

Men så kom det tall for forbrukertilliten som viste lavere forventninger hos forbrukerne både akkurat nå og inn i fremtiden.

Boligprisene var også skuffende. De viste at prisene er så godt som uendret siden september og at det gir den laveste år mot år-veksten på to år.

Tirsdag ble det kjent at OECD venter at den økonomiske veksten i USA vil ta seg opp i 2015 og 2016, men OECD nedjusterer likevel vekstprognosene sammenlignet med forrige rapport.

I mai ventet OECD en reel BNP-vekst i USA i 2014 på 2,6 prosent, mens de nå ser en vekst på 2,2 prosent. For 2015 har de satt ned anslaget fra 3,5 til 3,1 prosent.

Les også:

Ser oljepriser på 60 dollar fatet

Laveste oljepris på fire år  

USA: Uendrede boligpriser i september

Amerikansk økonomi viser muskler

Spår høyere ledighet enn før finanskrisen  

Slik åpner amerikanske nøkkelindekser (klokken 22:00 norsk tid):

 

Følg utviklingen på DNs børs- og markedssider

Les også:
Dette mener han viser det norske paradokset
Spår høyere ledighet enn før finanskrisen
Twitter-frekvensen faller markant (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.