I bitende kulde sto titalls mennesker håpefulle i kø utenfor banker rundt separatistenes høyborg Donetsk onsdag, opplyser en journalist fra nyhetsbyrået AFP.

Ukrainas sentralbank beordret tirsdag alle banker til å stanse sine operasjoner i de opprørskontrollerte områdene. Beslutningen ble tatt som en del av myndighetene i Kievs forsøk på å isolere separatistregionene.

– Jeg kom hit klokken 5 i morges og stilte meg i kø, sier pensjonisten Nina til AFP, mens hun ventet utenfor filialen til russiskeide Sberbank med håp om at den ville åpne senere på dagen.

– Vi fikk ordre om å stenge banken i går. Det skjer ikke mer pengeoverføringer her, sier en ansatt ved statseide Oschadbank onsdag. Banken var åpen, men det var ikke mulig å ta ut kontanter.

Den 14. november sendte president Petro Porosjenko ut et dekret som stanset alle sosiale tjenester, som skoler og sykehus, i byer som er under opprørernes kontroll. (©NTB)

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.