Fagbevegelse i landet protesterer mot budsjettkutt og skatteøkning, som er en del av hestekuren EU og Det internasjonale pengefondet (IMF) har krevd for å hjelpe gresk økonomi på fote igjen.

Fagbevegelsen i landet, representert ved GSEE i privat sektor og ADEDY i offentlig sektor, protesterer mot kuttene, som også har resultert i at mange arbeidstakere har mistet jobben.

GSSE anklager statsminister Antonis Samaras og hans konservative regjering for å ville bringe arbeidsmarkedet «tilbake til middelalderen» og for å forårsake en «humanitær krise».

Også i april ble det holdt generalstreik i Hellas, men protestene mot myndighetenes drastiske kutt har siden gradvis stilnet og er erstattet av økende resignasjon.

Arbeidsledigheten i Hellas har nå passert 25 prosent, og grekere flest har opplevd til dels dramatisk inntektsfall.

Samaras har forsøkt å møte misnøyen ved å bremse noen av kuttene, vel vitende om at han ellers kan miste regjeringsmakten. Det er balansegang på stram line ettersom Hellas da risikerer å miste støtten fra EU og IMF som landet fortsatt er helt avhengig av.

Onsdag returnerte den greske delegasjonen tomhendt fra Paris, etter et to dager langt møte med EU og IMF om veien videre.

Les også:
Britisk næringsminister vil stoppe Lunds lønnspakke
Bommet med tre milliarder
Oljeprisen stuper på signal om at Opec ikke kutter (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.