Arbeidsledighetsraten i Japan var 3,5 prosent i oktober, mot 3,6 prosent måneden før. På forhånd var det ventet en ledighetsrate på 3,6 prosent, ifølge Bloomberg News.

Det var 110 ledige stillinger pr 100 arbeidssøkere, fra 109 ledige stillinger måneden før og ventet 109.

Detaljhandelen

Den sesongjusterte detaljomsetningen i Japan falt 1,4 prosent i oktober sammenlignet med måneden før. På årsbasis steg omsetningen med 1,4 prosent.

På forhånd var det ventet at detaljomsetningen ville være ned 0,5 prosent på månedsbasis og være opp 1,4 prosent på årsbasis, ifølge en sammenstilling foretatt av Bloomberg News.

Industri

Foreløpige tall for Japans industriproduksjon viste en oppgang på 0,2 prosent i oktober sammenlignet med måneden før, og var ned 1,0 prosent på årsbasis.

Det var ventet til -0,6 prosent på måneden og -1,7 prosent på årsbasis, ifølge en sammenstilling foretatt av Bloomberg News.

I forrige måned var produksjonen opp 2,9 prosent over måneden og opp 0,8 prosent på årsbasis.

Tokyo

Konsumprisindeksen i Tokyo-området i Japan var opp 2,1 prosent på årsbasis i november, fra en oppgang på 2,5 prosent foregående måned.

Kjerneinflasjonen, som er justert for mat- og energipriser, steg 1,8 fra en oppgang på 2,1 prosent måneden før.

På forhånd var det ventet en oppgang på 2,0 prosent i kjerneinflasjonen, mens konsumprisindeksen var ventet å være opp 2,3 prosent.

Les også:
Asia i dag: Venter bakrus etter Asia-fest
Kristian Siem hudfletter offentlig sektor generelt, Arbeidstilsynet spesielt
Slik tjener Norge på oljeprisfallet
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.