Venezuelas økonomi er sterkt avhengig av olje ettersom petroleumssektoren står for nærmere en tredel av brutto nasjonalprodukt (BNP) og nesten 96 prosent av landets eksportinntekter.

OPECs manglende vilje til å kutte i oljeproduksjonen har ført oljeprisen ytterligere nedover, noe som skaper store problemer for et land som fra før har store økonomiske problemer.

Maduro varslet fredag at alle statsansatte, inkludert ham selv, må tåle et kraftig lønnskutt. Han vil også opprette et utvalg som skal se nærmere på hvordan man kan kutte de offentlige utgiftene ytterligere.

– Utvalget vil ta fram øksa og kutte kraftig på alt vi er nødt til å kutte, sa Maduro.

Finansminister Rodolfo Marco Torre drar til Kina i neste uke for å ha samtaler om en foreslått økonomisk avtale som kan lette situasjonen. Venezuela har allerede fått lån tilsvarende over 280 millioner norske kroner fra Kina.

Som følge av de store økonomiske problemene landet er i, har populariteten til Maduro, som overtok da Hugo Chávez døde i fjor, sunket som en stein. Han har nå støtte fra bare 30 prosent av landets innbyggere. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.