Børsene i USA åpnet ned tirsdag, drevet av bekymring om fallende oljepriser og svak utvikling globalt. Etter halv dag var alle de viktigste indeksene i pluss, men mot slutten av dagen falt de igjen i minus.

- Vi ser at det er en ekstrem volatilitet nå. Uroen i oljemarkedene smitter over på andre markeder, spesielt de som har vært lønnsomme over flere år, sier investeringsdirektør Daniel Weston i Aimed Capital til Bloomberg News.

WTI-oljeprisen var under 54 dollar før første gang på fem år. Men mot slutten av handelsdagen er dette fallet hentet inn og oljen handles på samme nivå som i går, rundt 55,77 dollar fatet.

Dagen ga ikke det brede fallet på børsene i Europa som det lå an til.

Men i Asia falt børsene. HSBCs foreløpige kinesisk PMI-industri falt til 49,5 poeng i desember fra 50,0 måneden før, den laveste verdien på sju måneder.

Dollaren styrket seg 11,35 prosent overfor den russiske rubelen, til tross for at den russiske sentralbanken satt opp renten til fra 10,5 til 17 prosent natt til tirsdag. Selv om den svake utviklingen i Russland har begrenset påvirkning på resten av verdensøkonomien, bidrar den til usikkerhet.

- Når en sentralbank bestemmer seg for å ofre finansielle stabilitet for å unngå en resesjon, og mislykkes med strategien sin innen 12 timer, er det ganske alvorlig, sier strateg Walter Sturkenboom i Russel Investments til Marked Watch.

Boligbyggingen i USA i november falt til en sesongjustert årstakt på 1.028.000 enheter mot ventet 1.040.000 enheter. Tallene kommer i forkant av årets siste rentemøte i Federal Reserve før 2015, som avholdes onsdag.

Boligbyggingen faller noe tilbake i USA

Nøkkelindeksene på Wall Street klokken 22:00:

 

Les også:

Norske og svenske kroner like mye verdt  

Apple stopper nettsalg i Russland

USA vil innføre nye sanksjoner mot Russland

Russlands sentralbank varsler nye tiltak mot rubelkrisen

Jeb Bush vil bli president  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.