Washington (NTB-Reuters): De nye amerikanske sanksjonene mot Russland er blitt utformet og vedtatt i Kongressen, som ønsker å øke presset på Russlands president Vladimir Putin i forbindelse med krisen i Ukraina. Det var uklart om Obama ville bruke sin vetorett i saken, men presidentens talsmann Josh Earnest sier Obama vil gi sin tilslutning til de nye sanksjonene.

– Jeg venter at det vil bli gjort i løpet av uka, sier Earnest tirsdag.

Europeiske og amerikanske sanksjoner nevnes i som en av flere årsaker til at den russiske økonomien nå er i store vanskeligheter. Den viktigste årsaken er imidlertid den sterkt fallende oljeprisen.

Samtidig har ifølge USAs utenriksminister John Kerry sagt at det kan gå mot landre tider, fordi Russland har de siste dagene tatt «konstruktive skritt» som kan redusere spenningene i Ukraina.

Det fortalte Kerry på en pressekonferanse i London tirsdag ettermiddag.

Han uttalte videre at USAs og EUs sanksjoner mot Russland kan bli opphevet i løpet av dager eller uker, hvis Russlands president Vladimir Putin tar de «riktige avgjørelsene».

Den russiske økonomien lider kraftig som følge av sanksjonene og en stadig fallende oljepris, og den russiske rubelens verdi fortsatte å falle kraftig tirsdag.

Kerry sa på pressekonferansen at sanksjonene ikke er ment å skade det russiske folk:

– De er helt klart ment for å invitere president Putin til å ta andre valg, sa Kerry. (©NTB)

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.