Aksjemarkedene i Tokyo åpnet med en oppgang på over 2 prosent torsdag, godt hjulpet av at Wall Street tok kvelden med solid framgang.

Investorene i USA reagerte onsdag positivt på at den amerikanske sentralbanken la fram gode utsikter for økonomien og holdt prognosene om renteøkning i 2015 uendret.

Etter tre dager med nedgang avsluttet Wall Street med den største framgangen hittil i år. Dow Jones steg 1,69 prosent, S&P la på seg 2,04 prosent, og Nasdaq endte opp 2,12 prosent.

Da handelen startet i Tokyo torsdag, la Nikkei-indeksen på seg 2,4 prosent, mens australske aksjer klatret 1,8 prosent.

Oljeprisen snur opp

Oljeprisen steg igjen onsdag. Mange meglere regner ikke med at et prisnivå på under 60 dollar vil vare.

De siste ukene har produsentene presset på for å få solgt unna oljen som produseres, men markedet synes å mene at situasjonen nå er i endring, melder nyhetsbyrået Reuters.

Prisen på nordsjøolje for levering i februar økte rundt 2 prosent til rett over 61 dollar, mens amerikansk lettolje steg rundt 1 prosent til 56,50 dollar, etter å ha vært oppe i nesten 59 dollar i løpet av handledagen.

Da nye tall som viste vekst i de amerikanske oljereservene ikke førte til noe umiddelbart prisutslag, forsøkte mange å spekulere i et videre fall i kursene. Kjøperne tok imidlertid offensiven i markedet, og prisene endte motsatt vei.

Den plutselige oppgangen overrasket mange meglere og analytikere, og en rekke mulige årsaker ble nevnt, fra den noe mer stabile rubelkursen til USAs beslutning om å gjenoppta de diplomatiske forbindelsene med Cuba.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.