President Vladimir Putin sier han ikke vil nekte den tidligere oligarken Mikhail Khodorkovskij, en av Putins sterkeste kritikere, å drive politisk virksomhet.

- Khodorkovskij har like stor rett til å drive politikk som alle andre russere, sa Putin under sin store pressekonferanse torsdag.

Khodorkovskij ble i fjor benådet av Putin og slapp ut etter om lag ti år i fengsel der han sonet en dom økonomisk kriminalitet. Han har hele tiden hevdet at dommen var politisk motivert.

Den tidligere oljeoligarken har vært en av Putins argeste kritikere, men har holdt en relativt lav profil siden løslatelsen, og i september sa han at han ikke hadde planer om å starte noe politisk parti.

Les også:

- Bør ikke sløse bort valutareservene

- Ikke Russlands feil at økonomien er i vansker  

Rubelen styrket rett før Putin skal snakke

- Rubel-uroen bør ha begrensede virkninger

  Russland beskytter banker og letter valutatilgang

Putin:NATO-utvidelse østover som å bygge en ny Berlinmur (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.