Wang Ming (58), kommunistpartiets leder i byen Jinan, mistenkes for «alvorlige brudd på lov og disiplin», opplyser partiets antikorrupsjonsenhet i en uttalelse sent torsdag.

Uttrykket er en vanlig eufemisme i kinesiske myndigheter omtale av korrupsjon.

Jinan er provinshovedstaden i Shandong og ligger rundt 300 kilometer sør for Beijing. Wang sitter også i provinsens partikomité, som tilsvarer en provinsregjering.

Wang har den siste tiden snakket åpent om behovet for anstendig styring, senest i en tale torsdag morgen, ifølge den statsstyrte avisen Beijing Youth Daily.

Da Xi tiltrådte som president, iverksatte han en kampanje mot korrupsjon og offentlig ekstravaganse. Tidligere i desember ble Kinas tidligere sikkerhetstoppsjef Zhou Yongkang pågrepet og siktet for korrupsjon.

Wang er den hittil høyest rangerte tjenestemannen i Shandong som etterforskes for korrupsjonsanklager. Kystprovinsen huser mange bedrifter og fabrikker med utenlandske investorer. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.