Det gjelder eksport av varer, teknologi eller tjenester til den ukrainske halvøya, opplyste Obama fredag.

– Intensjonen er å gjøre det klart overfor amerikanske selskaper i regionen at USA ikke vil akseptere Russlands okkupasjon og forsøk på å annektere Krim, sa han i en uttalelse.

EU bestemte torsdag å utvide investeringsforbudet på Krim-halvøya og i byen Sevastopol. De 28 medlemslandene ble enige om at EU-borgere og -selskaper ikke skal kunne investeringer på Krim og legger også begrensninger på handelen.

Også Canada innførte slike sanksjoner fredag.

Etter Russlands annektering av Krim-halvøya i mars innførte Vesten sanksjoner som har skapt vansker for den russiske økonomien, og mange vestlige investorer har trukket seg ut av det som oppfattes som et svært vanskelig investeringsklima. Det hardeste slaget for russiske økonomi har imidlertid vært fallet i oljeprisen.

Les også:
Tviler seg frem til vinnerne
Kathrine Fredriksen: - Vi skal nok ta over, begge to
John Fredriksen om retur til Norge: - Det hadde vært hyggelig før jeg går i graven (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.