Den syriske presidenten har støttet seg på de oljeproduserende naboene i den fire år lange krigen. Syrisk oljeproduksjon er pålagt sanksjoner fra USA og EU, og opprører tar stadig kontroll over flere energiinstallasjoner i landet.

– Hadde det ikke vært for Iran, hadde vi aldri kommet oss igjennom krisen. Til gjengjeld har vi forsøkt å legge til rette for iranske investeringer i Syria, sier en tjenestemann hos myndighetene.

Iran la blant annet til rette for at Syria fikk gunstige handelsvilkår for kjøp av oljeprodukter i juli i fjor, skriver Reuters. Siden juni i år har derimot den globale oljeprisen blitt halvert, noe som har gjort syriske myndigheter urolige for at den iranske velviljen snart tar slutt.

Den syriske statsministeren Wael al-Halqi fikk forsikringer om fortsatt støtte under et nylig besøk i Teheran. Likevel ble ikke besøket etterfulgt av annonseringer av nye avtaler, slik landene har gjort tidligere

– Støtten til Syria vil fortsette med samme styrke, sa Irans visepresident Eshagh Jahangiri etter møtet.

Les også:
Tviler seg frem til vinnerne
Kathrine Fredriksen: - Vi skal nok ta over, begge to
John Fredriksen om retur til Norge: - Det hadde vært hyggelig før jeg går i graven (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.