Det statskontrollerte selskapet KHNP og sørkoreanske myndigheter opplyser at bare ikke-kritisk informasjon ble stjålet av hackerne og at ingen av landets atominstallasjoner og 23 atomreaktorer sto i fare.

– Det er vår vurdering at kontrollsystemene er utviklet slik at det ikke finnes noen risiko, sier viseenergiminister Chung Yang-ho til nyhetsbyrået Reuters.

Myndighetene etterforsker nå hackerangrepet og har foreløpig ikke sagt noe om hvem som står bak. I 2013 anklaget myndighetene i sør Nord-Korea for å stå bak en rekke hackerangrep mot banker og kringkastingsselskaper.

– Dette demonstrerer at hvis noen har onde hensikter og infiltrerer systemet, er det umulig å si med sikkerhet at et slikt forsøk vil bli avverget fullstendig, sier atomreaktoreksperten Suh Kune-yull ved det nasjonale universitetet i Seoul.

Atomselskapet startet mandag en to dager lang øvelse for å se hvor godt datasystemene dets kan stå imot cyberangrep.

USA beskylder Nord-Korea, som teknisk sett fortsatt er i krig med Sør-Korea, for å stå bak et større dataangrep mot filmselskapet Sony Pictures. (©NTB)

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.